Wat zijn de voordelen e-mailmarketing ten opzichte van andere vormen van online marketing?

Wie actief is in online marketing moet zich ervan bewust zijn dat bijna 100% van alle internetgebruikers e-mails lezen en verzenden, en dus via dit marketingkanaal te bereiken zijn. E-mailmarketing heeft daarom van alle marketing campagnes het grootste bereik. Bovendien, bieden e-mail nieuwsbrieven het grote voordeel dat de ontvanger direct en persoonlijk benaderd kan worden.

Door gerichte personalisatiemogelijkheden te gebruiken kunt u relevante inhoud naar de ontvanger sturen, zonder verlies van schalingsvoordelen. Naast het zeer grote bereik en de hoge mate van belang, biedt e-mailmarketing daarnaast ook een zeer goede verhouding tussen inkomsten en uitgaven, wat in marketing als 'return on investment' (ROI) wordt aangeduid. 

E-mails hebben de hoogste ROI in online marketing en de resultaten kunnen zeer eenvoudig gemeten worden, in tegenstelling tot veel andere vormen van online marketing. Elke individuele mailing kan aan de hand van een uitgebreide, statistische evaluatie geƫvalueerd en geoptimaliseerd worden.