Please note that this is the help section for the former Newsletter2Go software.

Hoe kan ik een lifecycle mailing opzetten?

Met lifecycle mailings, die worden verzonden op basis van de huidige situatie van de ontvanger, kunt u het succes van uw e-mailmarketing vermenigvuldigen. E-mails die op precies het juiste moment worden verzonden zijn bijzonder relevant. Voorbeelden van lifecycle campagnes zijn bijvoorbeeld:

  • Countdown mailing
  • Member actie afhankelijk van de dag van registratie
  • Upselling e-mail (bijvoorbeeld altijd 14 dagen na de laatste conversie)
  • Verjaardag voucher mailing

Om een klantenlevenscycluscampagne te maken, moet u de volgende stappen uitvoeren:

Stap 1:
Maak een groep voor het automatisch bijwerken van de gegevens (auto-update groep). Gedetailleerde instructies vindt u hier.

Stel bijvoorbeeld de volgende voorwaarde in: Ontvangen > nieuwsbriefnaam > precies > aantal dagen/weken geleden.

De groep wordt dan automatisch bijgewerkt volgens de voorwaarde en alleen die ontvangers wdie de mailing hebben ontvangen in de geselecteerde tijdspanne worden aan de groep toegevoegd.

U kunt alle voorwaarden en kenmerken selecteren. U kunt ook uw eigen kenmerken aanmaken

Stap 2:

Maak vervolgens een seriële mailing aan onder Mailings > Automatisering.

In de eerste stap, "Ontvanger", selecteert u de gewenste groep voor het automatisch bijwerken. Maak vervolgens de mailing zoals gewend.

In de vijfde stap, "Verzenden", heeft u de optie om de frequentie op te geven. Stel bijvoorbeeld "1" dag en de gewenste verzendtijd in om de mailing elke dag te verzenden. De mailing wordt dan dagelijks verzonden naar de ontvangers die de [nieuwsbriefnaam] [precies] [aantal dagen/weken geleden] hebben ontvangen (zie stap 1).

Met deze functie kunt u een directe mailing of een lifecycle campagne aanmaken. Als u meerdere groepen met automatische updates en seriële mailings aanmaakt, zal de ontvanger (afhankelijk van de conditie) altijd in één groep verder gaan en de bijbehorende mailing ontvangen.