Please note that this is the help section for the former Newsletter2Go software.

Hoe zet ik de Gambio webshop verbinding op?

1. Plug-in installatie

1.1 Bestanden kopiëren
Voordat de Gambio API op een andere software wordt aangesloten, moet een plug-in worden geïnstalleerd. De plug-in vindt u direct in de Newsletter2Go software in het accountmenu onder "Integraties". Download het bestand en pak deze vervolgens uit.
De bestanden in de Gambio map worden naar uw FTP-server geüpload. Om de bestanden naar uw FTP-server te uploaden, heeft u een FTP client tool nodig. Hiervoor vindt u op het internet tal van programma' s. In dit voorbeeld werd FileZilla gebruikt.
Als uw FTP-programma op de server is aangesloten, navigeert u naar de geëxtraheerde Gambio plug-in in uw lokale directory (links) en uw winkeldirectory op de FTP-server (rechts). Selecteer alle bestanden in uw lokale Gambio plug-in directory en sleep ze naar uw winkeldirectory (rechts). De overdracht gaat direct van start.
LET OP: Als u een oudere versie van Gambio dan 2.0 gebruikt, dient u bij het uploaden de systeemmap (systeem) te negeren.

1.2 Wijziging van het registerbestand van het Controller Registry bestand (alleen tot Gambio GX2)
Om de plug-in in uw Gambio systeem te laten werken, moet u een aantal regels code in uw Gambio installatie wijzigen.
Open daarvoor eerst het bestand: GAMBIO_ROOT_FOLDER/GXEngine/Classes/SystemServices/Http/Factories/EnvironmentHttpViewControllerRegistryFactory.inc.php

Controller Registry Datei

Zoek de volgende methode:

Voeg aan het einde voor de gekrulde haakje dat de code sluit  - } - de volgende code toe:

$registry->set('Newsletter2goModuleCenterModule', 
'Newsletter2goModuleCenterModuleController');

1.3 Activeren van de plug-in
Open uw browser en ga naar uw Gambio backend. Onder "Modules", en dan "Module Center" moet de Newsletter2Go plug-in beschikbaar zijn.
Klik op Newsletter2Go en vervolgens op "Installeren". Als de installatie succesvol was, verschijnt rechts een venster met de knoppen "Edit" en "Uninstall". Klik op "Edit" en maak de toegangsgegevens voor de Newsletter2Go access aan.
Direct na het installeren van de module verwijdert u de tekstcache onder "Toolbox" en dan "Empty cache for texts".

1.4 De integratie instellen
Gambio GX2
Log in op Newsletter2Go en open de integratie instellingen. Maak een nieuwe integratie voor Gambio aan en voer de gegevens in die u zojuist heeft aangemaakt. Hiermee is de installatie voltooid.
Gambio GX3 
Voer eerst een naam in voor de API-toegang van de gebruiker, genereer een wachtwoord en sla de gegevens op. Dan verschijnt een knop "Connect to Newsletter2Go". Na het klikken op de knop wordt u doorgestuurd naar de Newsletter2Go app en wordt de integratie automatisch aangemaakt.

U heeft nu de integratie voor Gambio succesvol opgezet. Gefeliciteerd!