Please note that this is the help section for the former Newsletter2Go software.

Hoe zet ik de WooCommerce verbinding op?

1. API-toegang instellingen

Om de Shop API te kunnen gebruiken, moet de API geactiveerd worden voor de hele shop, plus voor specifieke gebruikers die toegang willen hebben tot het systeem. De WordPress Permalink instellingen moeten ook worden gewijzigd.
1.1 Wijzig de permalink instellingen
Ga naar WordPress instellingen en dan permalinks en kies een andere instelling dan de standaardinstelling om de permalink instellingen te wijzigen. Bevestig dan de wijzigingen.

WooCommerce Integration - Bild 1

1.2 Shop API activeren
Om de shop API te activeren, gaat u naar de instellingenpagina van WooCommerce en schakelt u de API-toegang in door het vakje "REST API inschakelen" aan te vinken.

1.3 Een toegangssleutel aanmaken
Om toegang te krijgen tot de API heeft u een API-toegangsleutel nodig. Om een toegangssleutel voor Newsletter2Go aan te maken, gaat u naar het API-tabblad in de WooCommerce instellingen in uw webshop en selecteert u het sub-tabblad "Keys/Apps". Klik dan op "Add Key". 
Voeg een beschrijving toe voor de nieuwe toegangssleutel, bijvoorbeeld "Newsletter2Go". 
U kunt de toegangssleutel dan aan een bepaalde gebruiker toewijzen. Stel de permissies in voor bijvoorbeeld "Read/Write" en klik vervolgens op "Generate API Key". 
Uw Consumer Key en Consumer Secret worden dan gegenereerd. Bewaar beide in een tekstdocument op uw computer, aangezien u deze later niet meer kunt bekijken.
2. De verbinding in uw Newsletter2Go account instellen
Om de WooCommerce integratie in te stellen, logt u in op uw Newsletter2Go account en gaat u naar "Plug-ins" (menu rechtsboven). Voeg een nieuwe verbinding toe en selecteer de WooCommerce plug-in uit de lijst. 
Voer uw API-sleutel, het wachtwoord en de URL in de relevante velden in en controleer of de informatie werkt door op "Test login details" te klikken. 
In het tabblad "Contacten" kunt u selecteren welke ontvangers gesynchroniseerd moeten worden en naar welke segmenten. Klik op "Opslaan" om de installatie te voltooien.