Please note that this is the help section for the former Newsletter2Go software.

Wat moet worden overwogen bij het gebruik van afbeeldingen?

Een foto zegt meer dan duizend woorden.

Dit geldt ook voor uw nieuwsbrief. Studies tonen aan dat ontvangers significant vaker op links klikken die aan afbeeldingen en grafieken gelinkt zijn, dan op tekstlinks.

Het gebruik van overeenkomende afbeeldingselementen ondersteunt de te communiceren boodschap op een emotioneel niveau en wekt interesse in de boodschap op.

Voor het bestandsformaat van de afbeeldingen raden we JPG of JPEG, PNG of GIF aan. Niet aanbevolen worden BMP bestanden, omdat ze vaak te groot en niet gecomprimeerd zijn. PNG en GIF-bestanden hebben het extra voordeel dat u een transparante achtergrond kunt produceren.

Door middel van GIF-bestanden kunnen eenvoudige animaties in de nieuwsbrief worden geïntegreerd. Let er bij het uploaden van de bestanden echter wel op dat deze over het juiste formaat beschikt. Als een afbeelding te klein is, bestaat het risico dat deze onscherp is door het lage aantal pixels, waardoor de GIF in lage kwaliteit in de nieuwsbrief wordt weergegeven.

Daarentegen, wanneer u een zeer groot bestand uploadt, zorgt u juist voor onnodig lange laadtijden bij de ontvanger, wat ook niet wenselijk is.