Please note that this is the help section for the former Newsletter2Go software.

Wat zijn opties om de afleverratio te optimaliseren?

SPF
De SPF-record controle controleert de oorsprong en de geldigheid van een technisch adres van de afzender (het zogenaamde MAIL FROM-adres). Dit adres wordt alleen gebruikt voor de SMTP-communicatie tussen servers en blijft onzichtbaar voor de ontvanger.

Newsletter2Go gebruikt standaard een geldig SPF record, dat is gevalideerd door vrijwel alle grote e-mailproviders. U hoeft dus geen eventuele andere instellingen te voltooien.
Sender ID
Net als bij het SPF-record, die aan de kant van Newsletter2Go plaatsvindt kunt, u als klant een zogenaamde Sender-ID record in de DNS van uw domeinnaam installeren. Hiermee geeft u expliciet toestemming aan de mailservers van Newsletter2Go om uw domein te gebruiken als het afzenderadres. De Sender-ID wordt voornamelijk gebruikt door Microsoft e-maildiensten, zoals Hotmail, MSN of outlook.com.
DKIM
De zogenaamde DKIM-methode (DomainKeys Identified Mail) tekent uitgaande e-mails met behulp van een private en een publieke sleutel. Zo kan vanuit de aannemende e-mailserver precies worden bepaald of een e-mail van een bepaald afzendadres (het zogenaamde HEADER FROM adres dat wordt getoond aan de ontvanger) komt of niet. DKIM wordt gebruikt door veel grote e-mailproviders, waaronder Yahoo en Gmail.
Voor de DKIM handtekening moet zowel op uw Newsletter2Go account als op uw domein worden ingesteld.