Please note that this is the help section for the former Newsletter2Go software.

Hoe geef ik klanten de mogelijkheid om hun profiel aan te passen?

Om klanten in staat te stellen hun eigen gegevens te bekijken en te bewerken, bieden wij de ontvangersprofielkoppeling functie aan.

Hiervoor moet u eerst een formulier voor het profiel van de ontvanger maken.

1) Open "Formulier" via uw account rechtsboven in het dashboard en klik op "Nieuw formulier". Kies dan onder "Ondersteunde functies" het type "Ontvangerprofiel".

Houd er rekening mee dat het formulier voor het ontvangersprofiel ook moet worden gekoppeld aan een actieve DOI-mailing, anders kan het formulier niet worden gebruikt. Er wordt gebruik gemaakt van DOI-mailing als de ontvanger zijn e-mailadres wijzigt, aangezien de ontvanger het e-mailades dan opnieuw moet bevestigen.

Zoals bij alle formulieren kunt u bij stap 2 de gewenste eigenschappen selecteren.

2a. Gebruik van het formulier op de website

In stap 3 ontvangt u de gewenste JavaScript code.

Belangrijk: Om het formulier op uw eigen website te gebruiken, moet de JavaScript-code nog aangepast worden.

<script id="n2g_script"> 	 //auslesen der URL var params = new URL(location.href).searchParams;  ! function(e, t, n, c, r, a, i) { 	e.Newsletter2GoTrackingObject = r, e[r] = e[r] || function() { 		(e[r].q = e[r].q || []).push(arguments) 	}, e[r].l = 1 * new Date, a = t.createElement(n), i = t.getElementsByTagName(n)[0], a.async = 1, a.src = c, i.parentNode.insertBefore(a, i) }(window, document, "script", "https://static.newsletter2go.com/utils.js", "n2g");  //├ťbergabe Hashwert aus URL n2g('create', params.get('n2g'));  //Aufruf Formular mit Werten n2g('profile:createForm'); </script>


2b. Gebruik van het formulier via mailing

Na het opslaan van het formulier maakt u een afzonderlijke mailing aan, waarin u de link naar het profielformulier invoegt. Hiervoor is een kant-en-klare link beschikbaar.

Standaard wordt de link naar het Newsletter2Go profielformulier opgeslagen onder "Link naar ontvangersprofiel". Hier moet u de URL naar de landingspagina toevoegen, waarop u de bovenste JavaScript-code hebt ingevoerd (bijv.: http://www.mijndomein/profiel.html). Naast "gekoppeld formulier" selecteert u de eerder aangemaakte profielvorm.

De link naar het profiel van de ontvanger wordt pas aangemaakt als de mailing is verzonden. Daarom werkt de profielkoppeling niet in een testverzending. U kunt ook de directe link naar de website niet specificeren, omdat er voor elke ontvanger een individuele link wordt gegenereerd.

De link is later als volgt gestructureerd: http://www.mijndomein.nl/profiel.html?n2g=eb47w1fn-johbkz8j-4f72k9ev-254

Als de ontvanger op de profielkoppeling klikt, wordt deze doorgestuurd naar de website en vindt daar het ingevulde formulier met zijn gegevens.

Als ook hier het e-mailadres wordt gewijzigd, ontvangt de ontvanger de gekoppelde DOI-mailing om zijn adres te bevestigen.