Please note that this is the help section for the former Newsletter2Go software.

Kan ik alsnog een DOI-mailing naar bestaande ontvangers sturen?

U kunt onze software gebruiken om een DOI-mailing naar uw klanten te sturen, onafhankelijk van het aanmeldformulier. Deze functie is beschikbaar voor STANDARD en PRO gebruikers.

U kunt deze functie bijvoorbeeld gebruiken als de gegevenstoestemming een tijdje geleden is gegeven en u door de tijdspanne twijfelt aan de effectiviteit van de toestemming. Dit wordt met name aanbevolen ter voorbereiding van de nieuwe EU-AVG gegevensbeschermingsverordening.

Ga hiervoor als volgt te werk:

1) Maak eerst de DOI mailing en activeer deze. Wij raden u aan de tekst aan te passen en bijvoorbeeld aan de ontvangers uit te leggen waarom een reactivering noodzakelijk is. Vergeet niet een button met de DOI-link in de e-mail te verwerken.

2) Maak vervolgens een voorlopig aanmeldformulier aan en koppel dit formulier aan de zojuist aangemaakte DOI-mailing. Het aanmeldformulier is alleen nodig om de DOI-mailing om technische redenen te activeren, maar wordt nergens daadwerkelijk weergegeven.

3) Als u de ontvangersgegevens niet extern beschikbaar heeft, dan kunt u de gegevens van de ontvangers in het adresboek exporteren met de knop "Exporteren als CSV" (vink hiervoor alle ontvangers aan en klik dan op het tandwiel icoon).

Als u niet naar alle ontvangers een DOI-mail wilt sturen, dan kunt u door een filter toe te passen ook enkel een bepaalde ontvangersgroep selecteren. 

Belangrijk! U moet na de export eerst de ontvangers verwijderen voordat u ze opnieuw importeert, aangezien alleen inactieve ontvangers op de DOI-link kunnen klikken en de DOI-mailing alleen naar niet-bestaande ontvangers wordt verzonden.


4) Nadat de ontvangers zijn verwijderd kunt u het geëxporteerde CSV-bestand via "Ontvangers toevoegen" opnieuw uploaden.

5) De functie "Double opt-in mailing verzenden" moet vóór het importeren worden geactiveerd. In de volgende stap onder "Welk aanmeldformulier?" moet het voorlopig aanmeldformulier worden geselecteerd, omdat de link de juiste DOI mailing activeert. De andere twee opties zijn optioneel.

Wanneer u over het LITE pakket beschikt, zie u dit scherm en moet u eerst upgraden:


6) Importeer nu de gegevens en begin met het verzenden van de double opt-in. Pas na het activeren van de link verschijnen de ontvangers weer in het adresboek onder "Actieve ontvangers" en zijn ook weer actief in de groepen.

U controleert of de DOI-mail is verzonden door in het rapportenbereik onder "Automation" de statistieken te bekijken.

Belangrijk! U moet de ontvangers uit het adresboek verwijderen voordat u ze weer importeert, aangezien de DOI-mailing alleen naar niet-bestaande ontvangers wordt verzonden.